It will takes a lot of efforts and sacrifices to do a transition. Once you have decided to do it, just do it...
My family and friends would be surprised if they know about my plan..but I am sure, they will be happy to know this.

I am....

- Miss FS
- Kuala Lumpur, Malaysia
- I am not pretty, I am not rich, I am not genius, I am not good, I am just fine...^-^
Mari mengira pelawat
Sunday, November 27, 2011
Saturday, November 26, 2011
Who is the real traitor??
Serious??!! My uncles have been killed by your peoples and you called them traitors??? Well, I am sure Karl Marx would call you a traitor too!! Wait, did Karl Marx know you????
Saturday, November 19, 2011
'I am okay' =)
I lost confidence. I feel upset, disappointed but I hide all the feeling with my ugly smile. I like to talk, I like to share my story with peoples but not my problems. I am damn stubborn. I always say, I am doing good. I will do things by myself. I don't like to be a burden or trouble to anyone. I always say, I am happy like this, I am okay with this and that.....
But actually, I am not okay..
But actually, I am not okay..
Thursday, November 17, 2011
Siapa mahu gaduh dengan aku?
Aku selalu cakap aku tak suka gaduh dengan orang. So everytime pun kalau ada disagreement, aku akan diam, buat bodoh, atau mengalah. Actually, the main reason is, aku seorang yang darah gemuruh. Bila aku bergaduh dengan orang, jantung aku berdengup macam nak pecah, tangan aku menggigil, nafas aku tercungap. Insiden kat tempat kerja baru-baru ni buat aku terfikir..aku ada heart problem ke??
Ada seorang agent perempuan shelaka buat perangai setan dengan aku semalam. Aku beranikan diri membidas dia, tapi masa tu tangan aku menggigil-gigil sampai aku terpaksa sorokkan tangan aku bawah meja. Bukan sbb aku nk slap muka dia, tapi macam menggigil ketakutan. It's too obvious. Yeee, aku memang tak boleh bergaduh dengan sesiapa secara face to face (dalam sms boleh la..haha).
Ada seorang agent perempuan shelaka buat perangai setan dengan aku semalam. Aku beranikan diri membidas dia, tapi masa tu tangan aku menggigil-gigil sampai aku terpaksa sorokkan tangan aku bawah meja. Bukan sbb aku nk slap muka dia, tapi macam menggigil ketakutan. It's too obvious. Yeee, aku memang tak boleh bergaduh dengan sesiapa secara face to face (dalam sms boleh la..haha).
Saturday, August 20, 2011
Juadah berbuka aku hari ni..
Aku bukan pandai sangat masak ni, tapi aku suka memasak bila aku free. Aku suka cuba resepi baru atau pun reka resepi sendiri (bajet2 sedap la konon.) Aku tak suka sangat makan kat luar, so kalau ada bahan kat dapur, aku masak je dari makan kat luar tu..membazir... So kali ni entry aku nak share resepi masakan yg sempat aku snap pic nye..hehe...
1. Sup Petola
Aku suka makan petola. Sup ni aku reka sendiri. Dapat ilham dari masakan orang cham (nenek aku selalu masak makanan cham) cumanya nenek aku guna labu sayong,..aku guna petola, then aku modify la sikit2 ikut selera aku..hehe
Bahan-bahan (2-3 orang makan)
-bawang merah (3 biji ditumbuk)
-bawang putih (2 biji ditumbuk)
-separuh ikan kembung (goreng garing, pastu dikeluarkan isinya, pastu ditumbuk lumat)
-petola (separuh sahaja, tapi kalau nak makan ramai, guna sebatang terus)
-sedikit mi su'un..(ntah betul ke x aku eja ni...aku guna sikit je, tak sampai segenggam pun)
-sedikit garam dan serbuk perasa
-1 sudu teh black pepper (agak2 la, jangan penuh membukit plak sudu tu)
-1 cawan air (kalau nak kuah lagi banyak, tambah je air..ikut suka masing2 la)
-sedikit minyak untuk menumis
Cara-cara
Tumis bawang merah n bawang putih sampai garing, then masukkan ikan kembung yang dah dilumatkan..kemudian masuk petola, kacau2, then black pepper, pastu masukkan air, last sekali masuk la garam dan serbuk perasa.. tunggu sup mendidih and petola masak...siappp!!!
2. Daging masak paprik
Yg ni bukan aku reka sendiri, kat kedai makan mana2 pun ada. Cumanya aku masak ikut comman sense la, dah beberapa kali rasa paprik kat luar, so boleh agak la tukang masak tu bubuh apa kan...
Bahan-bahan (2 orang makan)
-Daging (lebih kurang 100gram je, pasal makan 2 orang..agak2 je la..kalau makan ramai, bubuh la daging banyak)
-bawang merah (3 biji dihiris)
-bawang putih (2 biji dihiris)
-halia ( 1 inci dihiris)
-daun limau purut (3 helai pun cukup)
-1 sudu makan sos tiram
-1 sudu makan sos tomato
-2 sudu makan sos cili
-1 sudu makan cili boh
-sedikit air
-sedikir minyak untuk menumis
-garam dan sebuk perasa
-carrot
-anak jagung
-lada besar
Cara-cara
Tumis bawang merah, bawang putih sampai garing sikit, pastu masuk la cili boh..kacau2 kejap, baru la masuk daging, agak2 daging dah separuh masak tu, masuk la semua sos2 diatas tu..kacauuuuu, then masuk daun limau purut, masukkan air, dengan garam dan serbuk perasa sekali...tunggu sampai daging tu empuk sikit, baru la masuk sayur2..kacau2..tunggu sampai sayur masak ...siapppp (jangan lama sangat, nanti sayur lembik tak sedap)
1. Sup Petola
Aku suka makan petola. Sup ni aku reka sendiri. Dapat ilham dari masakan orang cham (nenek aku selalu masak makanan cham) cumanya nenek aku guna labu sayong,..aku guna petola, then aku modify la sikit2 ikut selera aku..hehe
Bahan-bahan (2-3 orang makan)
-bawang merah (3 biji ditumbuk)
-bawang putih (2 biji ditumbuk)
-separuh ikan kembung (goreng garing, pastu dikeluarkan isinya, pastu ditumbuk lumat)
-petola (separuh sahaja, tapi kalau nak makan ramai, guna sebatang terus)
-sedikit mi su'un..(ntah betul ke x aku eja ni...aku guna sikit je, tak sampai segenggam pun)
-sedikit garam dan serbuk perasa
-1 sudu teh black pepper (agak2 la, jangan penuh membukit plak sudu tu)
-1 cawan air (kalau nak kuah lagi banyak, tambah je air..ikut suka masing2 la)
-sedikit minyak untuk menumis
Cara-cara
Tumis bawang merah n bawang putih sampai garing, then masukkan ikan kembung yang dah dilumatkan..kemudian masuk petola, kacau2, then black pepper, pastu masukkan air, last sekali masuk la garam dan serbuk perasa.. tunggu sup mendidih and petola masak...siappp!!!
2. Daging masak paprik
Yg ni bukan aku reka sendiri, kat kedai makan mana2 pun ada. Cumanya aku masak ikut comman sense la, dah beberapa kali rasa paprik kat luar, so boleh agak la tukang masak tu bubuh apa kan...
Bahan-bahan (2 orang makan)
-Daging (lebih kurang 100gram je, pasal makan 2 orang..agak2 je la..kalau makan ramai, bubuh la daging banyak)
-bawang merah (3 biji dihiris)
-bawang putih (2 biji dihiris)
-halia ( 1 inci dihiris)
-daun limau purut (3 helai pun cukup)
-1 sudu makan sos tiram
-1 sudu makan sos tomato
-2 sudu makan sos cili
-1 sudu makan cili boh
-sedikit air
-sedikir minyak untuk menumis
-garam dan sebuk perasa
-carrot
-anak jagung
-lada besar
Cara-cara
Tumis bawang merah, bawang putih sampai garing sikit, pastu masuk la cili boh..kacau2 kejap, baru la masuk daging, agak2 daging dah separuh masak tu, masuk la semua sos2 diatas tu..kacauuuuu, then masuk daun limau purut, masukkan air, dengan garam dan serbuk perasa sekali...tunggu sampai daging tu empuk sikit, baru la masuk sayur2..kacau2..tunggu sampai sayur masak ...siapppp (jangan lama sangat, nanti sayur lembik tak sedap)
Saturday, August 6, 2011
Working saturday
I used to hate working on Saturday. But since I started working at GE, I couldn't believe I volunteer to work on Saturday..huhu
I don't like it, but I have to.. if I don't do it, I'll be in trouble because too much unfinished work at my workstation. Who's going to do it?? Hmm,.....me.. Yes, at the end of the day, I still have to do it. T_T
I just came back from office. Tired like usual, and even more tired because of the warm weather.
Urghhh!!! Another 3 hours to go for breaking fast.... I plan to make seafood spaghetti and 'bubur kacang hijau' today...nyum nyum...
I don't like it, but I have to.. if I don't do it, I'll be in trouble because too much unfinished work at my workstation. Who's going to do it?? Hmm,.....me.. Yes, at the end of the day, I still have to do it. T_T
I just came back from office. Tired like usual, and even more tired because of the warm weather.
Urghhh!!! Another 3 hours to go for breaking fast.... I plan to make seafood spaghetti and 'bubur kacang hijau' today...nyum nyum...
Subscribe to:
Posts (Atom)